AHD Kamera - AHD DVR Nedir?
AHD kamera, analog CCTV altyapısını kullanarak 720p ve 1080p çözünürlükte görüntü elde edilebilen gelişmiş bir teknolojidir. 2014 yılı sonlarında duyurulan AHD teknolojisi, koaksiyel kablo üzerinden aktarılan analog video sinyalinin,
AHD-DVR dijital kayıt cihazı tarafında işlenmesi esasına göre çalışmaktadır.
AHD kamera teknolojisi geleneksel analog güvenlik sistemleri ile aynı altyapıyı kullanmakta olup HD kalitesinde yüksek çözünürlükte görüntü vermesi ve ekonomik bir sistem olmasından ötürü müşterilerin tercih sebepleri arasındadır.
2011 yılında bu zamana kadar analog sistemlerde 960H teknolojisi en üst seviye çözünürlük olarak kullanılmaktaydı. Ancak
AHD kameralar ile birlikte bu durum tamamen değişmiştir. Üreticilerin münferit olarak geliştirdiği
HD-CVI, HD-TVI vb. çözümler hariç koaksiyel kablo üzerindeki en yüksek çözünürlük için
HD-SDI teknolojisi kullanılmaktaydı. Ancak bu sistemler maliyet olarak
AHD kamera sistemlerinin üzerinde kalmakta ve bu nedenle ortaya pahalı çözümler çıkmaktadır.
AHD güvenlik kamerası teknolojisinin ve buna bağlı olarak üretilen ürünlerin maliyetleri de kendinden önceki analog CCTV çözümlerini tamamen etkilemiştir. Öyle ki
AHD Kamera sistemleri Türkiye pazarında kendisine ciddi bir konum kazandırmış ve geleneksel ürünlerle hemen hemen aynı fiyatlardan satılıyor olması da diğer bir tercih sebebi olmaktadır.
AHD kamera sisteminin stabil çalışmasının yanı sıra diğer bir avantajı da, mevcut CCTV analog kamera sisteminizin kablolamasını değiştirmeden mevcut kameralarınızı AHD kameralarla, mevcut DVR kayıt cihazının da
AHD-DVR kayıt cihazı ile değiştirmesi yeterlidir. Bu nedenle mevcut güvenlik sisteminizin
AHD teknolojisine geçirilmesi oldukça düşük maliyetlerle gerçekleştirilmektedir.
Özet olarak, İşletmelerinizin yüksek çözünürlüklü güvenlik kamerası sistemi ihtiyaçlarını AHD sistemi ile sağlayabilirsiniz. Üstelik AHD sistemine piyasadaki mevcut analog güvenlik kamerası sistemleri maliyetleri ile aynı oranda sahip olabilirsiniz.
HD-AHD VE HD-CVI ARASINDAKİ FARKLAR
CMOS görüntü sensörlerindeki teknolojik gelişmeler, üreticileri analog video güvenlik teknolojilerinde muazzam bir dönüşüme geçirmektetir. Güvenlik kamerası üreticileriartık analog çözümler için HD-SDI, HD-CVI, HD-TVI, ve
HD-AHD olan yeni teknolojileri kullanmaktadırlar. Temel olarak HD analog teknolojilerinin hepsi 720P / 1080P bazında yüksek çözünürlüklü görüntüler sunar, ve geleneksel koaksiyel kablo üzerinden görüntü aktarımı yaparlar.
Ancak bu teknolojilerin içerisinde olan HD-SDI kamera ve HD-SDI DVR teknolojisi genel olarak HD analog kamera güvenlik çözümlerinde tercih edilen bir teknoloji değildir. Bunun ana nedeni HD-SDI maliyetinin diğer analog HD teknolojilerine göre daha pahalı olmasıdır. Bu nedenle HD-SDI teknolojisine göre, diğer üç teknolojiyi kullanan kameralar sistemleri ile daha avantajlı maliyetler oluşturmaktadır.
Daha önceki yazılarımızda analog HD teknolojileri hakkında detaylı bilgiler vermiştik. Bu makalemizde ise, HD-CVI kamera sistemleri ile HD-AHD kamera sistemleri arasındaki farkları anlatacağız.
AHD ve CVI ARASINDAKİ FARK NEDİR?
Öncelikle İki teknoloji arasındaki farkı gösterebilmek için örnek bir konfigürasyon oluşturalım. Mesela 1.0 megapiksel HD-AHD bir kamera için, OV9712 + NVP2431H çözümünü kullanalım. Aynı şekilde 1.0 megapiksel HD-CVI kamera için ise PO3100K + DH9801 çözümünü kullanalım. İki konfigürasyon arasındaki göze çarpan en büyük fark kullanılan donanımın maliyetleridir.
AHD kamera modülünde kullandığımız OV9712 + NVP2431 maliyeti HD-CVI PO3100K + DH9801 maliyetinden yaklaşık %40 daha aşağıdadır.
Ek olarak
AHD kameralar doğrudan CRT ekran bağlanabilir ve düzgün bir görüntü alınabilir. HD-CVI kameralar CRT ekranlara bağlandığında düzgün bir görüntü veremezler. HD-CVI kameralar eş zamanlı video / kayıt / kayıttan izleme için HD-CVI DVR cihazlarına ihtiyaç duyarlar. Yaptığımız testlerde gördük ki HD-AHD kameralar HD görüntü vermelerinin yanında 960H çıkışı da desteklemekte ve bu özelliğinden ötürü hali hazırda kullanılan herhangi bir 960H uyumlu analog DVR cihazlarında da sorunsuz çalışmaktadır.
HD-CVI ile karşılaştırıldığında HD-AHD teknolojisinin uyumluluk avantajlarını ön plana çıkmaktadır. Özetle, HD-AHD ve HD-CVI teknolojileri birbirlerine çok benzemektedir. Unutmayın ki Megapiksel bazda görüntüleme durumlarında
HD-AHD kameralar HD-AHD DVR cihazları ile çalışırlar.
AHD TEKNOLOJİSİ ILE YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ VE EKOMİK GÜVENLIK KAMERASI SİSTEMLERİ
Günümüzde güvenlik kamerası sistemlerinde en net ve en detaylı görüntüler
IP kamera sistemleri ile elde edilebilmektedir. Ayrıca IP kamera sistemleri ile elde edilen görüntüler
akıllı video analiz yazılımları ile işlenebilmektedir. IP Kameraların bilgisayar ağları üzerinde çalıştığınıda düşünürsek bu sistemin orta ve büyük ölçekli kurumasal şirketler için en uygun çözüm olduğunu söyleyebiliriz.
Peki bünyesinde mevcut olarak eski nesil analog güvenlik kamerası sistemi kullanan ve az maliyet ile yüksek çözünürlüklü HD kalitesinde görüntü elde etmek isteyen kurumlar ne yapabilir?
Bu soruyu düşünen kurumlar için BREUD Global Technologies olarak AHD güvenlik kamerası çözümlerimizi öneriyoruz.
AHD güvenlik kamerası sistemlerimiz ile düşük maliyetli ve HD kalitesinde yüksek çözünürlüklü video gözetim sistemine sahip olursunuz.
Üstelik mevcut olarak kullandığınız eski tip analog CCTV güvenlik kamera sisteminiz varsa ve sisteminizi yenilemek istiyorsanız ekstra bir altyapı maliyeti ile karşı karşıya kalmazsınız. Çünkü
AHD kamera sistemi mevcut koaksiyel kablo altyapısını kullanabilmektedir.
Eğer mevcut olarak kullanmakta olduğunuz bir güvenlik kamerası sisteminiz yoksa, düşük maliyetli ve HD kalitesinde görüntü elde edebileceğiniz güvenlik kamerası sistemi arıyorsanız, AHD teknolojisini kullandığımız
Analog HD güvenlik kamerasıçözümlerimiz aradığınız cevaptır.
AHD güvenlik kamerası sistemleri ile ilgili merak ettikleriniz ve sorularınız için
teknoloji ve güvenlik danışmanlarımızdandetaylı yardım alabilirsiniz.
ANALOG HD KAMERALAR İLE EKONOMİK GÜVENLİK SİSTEMLERİ
Analog HD güvenlik kameraları 700 metreye kadar olan mesafe aralığında megapiksel çözünürlükte HD görüntüyü koaksiyel kablo kullanarak iletebilmektedirler. Analog HD kameralar 700 metre mesafede 720p görüntü aktarırken, 450 metreye kadar da 1080p (1920x1080) çözünürlüğünde canlı ve akıcı HD görüntü aktarabilirler.
Analog HD kameralar
HD-CVI / HD-AHD / HD-TVI olarak üç farklı teknoloji de üretilmekte olup, analog sistem alt yapısını kullanarak video, ses ve datayı tek kablo üzerinden taşıyabilme imkanı sağlarlar. Türkiye’ de 2014 yılından itibaren kullanılmaya başlayan Analog HD kamera teknolojisi HD-SDI kameralara kıyasla daha uzun mesafede görüntü taşıyabilme ve daha ekonomik maliyetleriyle ön plana çıkmaktadır.
Küçük ve orta ölçekli projelerde düşük maliyetli ve HD görüntülü bir güvenlik sistemine ihtiyaç duyuluyorsa
Analog HD güvenlik sistemi uygun bir çözüm olacaktır. Detaylı bir fiyat, performans incelemesi yapıldığında
Analog HD kamera sisteminin, standart analog kamera sistemine göre daha avantajlı ve verimli olduğu görülmektedir.
Bir IP kamera sisteminde amacı sadece HD görüntü almak ve tak kullan tarzında basit sistem isteyen müşterilerimiz için alternatif bir çözüm olarak sunmaktayız. Ayrıca mevcut altyapı üzerinde çalışan güvenlik sistemleriniz için ilave bir altyapı maliyeti oluşturmadan
Analog HD kamera güvenlik sistemine geçiş yapılabilmektedir.
ANALOG HD KAMERA AVANTAJLARI
• İşletmelerdeki mevcut analog sistemin kullandığı altyapı değiştirilmeden, aynı altyapıyı kullanarak ve sadece kamera ve kayıt cihazı değiştirilerek daha yüksek çözünürlükte kayıt ve izleme.
• Uzun mesafelerde HD görüntü aktarımı ( 700mt./720p – 450mt./1080p)
• HD-SDI ve IP kamera sistemlerine göre daha ekonomik maliyet.
• 720p ve 1080p gibi yüksek çözünürlük sayesinde daha net ve detaylı görüntü.
• Standart bir sistemdeki gibi gecikme ve video kaybı olmadan gerçek zamanlı izleme ve kayıt imkanı.
Daha detaylı bilgi ve projeleriniz için güvenlik ve teknoloji danışmanlarımızla irtibata geçiniz.
Kamera Sistemleri Nedir?
Güvenlik kamera sistemi güvenliğimizi emanet ettiğimiz kapalı devre izleme sisteminin diğer adı güvenlik kamera sistemidir. Piyasada KDTV diyede bilinen açılımı kapalı devre televizyon sistemi olan güvenlik sistemleri 7/24 kesintisiz olarak gözlem ve kayıt yapan bir kamera sistemidir. Kapalı devre televizyon sistemi kullanım
alanları tesis çevre izleme güvenlik kamera sistemleri, İşyeri güvenlik kamera izleme sistemleri, Ev kamera sistemleri, Fabrika güvenlik kamerasısistemleri, Şehir izleme sistemleri KYGS mobese sistemleri olarak günümüzde güvenlik kamera sistemlerinin pek çok kullanım alanı bulunmaktadır.
Bir güvenlik kamera sistemini oluşturan ekipmanlar nelerdir?
1- Güvenlik kameraları : Sabit kameralar, Dome kameralar, Speed dome kameralar, IR gece görüşlü güvenlik kameraları, Zoom kameralar olmak üzere farklı amaçlar için kullanılan çeşitli güvenlik kameralarıdır.
2- Dijital kayıt cihazları: DVR diyede bilinen ve güvenlik kameralarından gelen görüntülerin kaydedilmesini sağlayan cihazlara denir. DVR ingilizcede Dijital video recorder yani dijital video kaydedici olarak bilinir. Dijital video recorder kayıt yapabilmesi için içine mutlaka HDD yani harddisk takılması gerekmektedir. Günümüz DVR cihazları bugün 500Gb dan başlayarak 20TB HDD kapasitesine kadar HDD takılma imkanı mevcuttur. Tabiki marka ve modeline göre değişim olmaktadır.
3- CCTV sistemi Kabloları: Günümüz güvenlik kamera sistemlerinde küçük projelerde daha çok 2+1 veya 4+1 CCTVkablo kullanılmaktadır. Bu kablonun içinden video ve enerji besleme kabloları geçmektedir. Çok kaliteli olmasada fiyatları gayet ekonomik olduğu için çok fazla tercih edilmektedir.
4- Besleme Adaptörü: Genellikle güvenlik kameraları 12V DC güç kaynağı ile beslenmektedir. Bunın için switch mode güç kaynağı kullanılmalıdır.
5- Kamera bağlantıları için BNC, Besleme JAC gibi ekipmanlar kullanılmaktadır.
Bir
güvenlik kamera sistemini oluşturan temel ekipmanları yukarıda saydığımız gibi beş ana bölüme ayırabiliriz. Tabiki büyük çaplı projelerde cihazlarda değişimler olması muhtemeldir. Güvenlik kameraları DVR kayıt cihazı olmadan normal olarak hiçbir işe yaramazlar. Ancak dijital kayıt cihazları ile birlikte kullanılarak izleme ve kayıt yapılırlar. Uygun fiyatları nedeniyle günümüzde güvenlik kamera sistemlerinde daha çok gece görüşlü IR ledli güvenlik kameraları kullanılmaktadır.
Güvenlik Kameraları
Bugünlerde güvenlik kameralarını her yerde görebilirsiniz ve bunun nedeni ise ortadadır; özellikle işyerinizdeki veya evinizdeki işlemleri izlemek ve güvenliği sağlamak için daha iyi bir yol yoktur. Önemli ölçüde gelişmiş dijital teknoloji ve azalan işletme giderleriyle birlikte güvenlik kameraları artık yalnızca banka veya departmanlı mağazalarda bulunmuyor. Aslında etrafınıza
bakarsanız onları aklınıza gelebilecek her yerde görebilirsiniz, ki bu da onların daha yaygın kullanılan CCTV sistemleri arasında yer almalarını sağlar.
Çoğu suç, dürtüsel değildir; bu nedenle suçlular genellikle önceden bölgede inceleme yaparlar. Dükkanınızın veya evinizin dışında bir güvenlik kamerası gördükleri takdirde, bu, onları dükkanınızı veya evinizi soymaktan caydırır. Günümüzün dünyasında, bireyler veya iş sahipleri, kendilerini, aile ve yatırımlarını korumak için gerekli önlemleri almalıdırlar. Birçok kişi tam güvenlik sistemi tercih ederken, ki bu her zaman iyi bir fikirdir; güvenlik kameralarının eklenmesi, belirli bir yerde ve çevresinde gerçekleşen herhangi bir olayı veya tüm olayları kaydetmeye yardımcı olabilir. Güvenlik kameraları yalnızca açık havada kullanım için tasarlanmamışlardır, aynı zamanda kapalı alanlarda da yaygın olarak kullanılmaktadırlar. Neden güvenlik kamerası takmayı göz önünde bulundurmanız gerektiğine gelince, aşağıda sizin için en iyi beş nedeni listeledik:
- Güvenlik kameraları, ev ve/veya işyerinizde olmasanız dahi, ev ve/veya işyerinizi sürekli olarak izlemenizi sağlar. Siz evde veya işte iken, bizzat bulunmadığınız yerde güvenlik kameraları sizin gözünüz olabilir.
- Güvenlik kameralarını evinize taktığınız takdirde, kapıyı açmadan önce veya dışarıya çıkma riskine girmeden, ön kapıda veya arazinizde kimin olduğunu görmenize yardımcı olabilir. İster en kırsal alanda, ister şehirde yaşıyor olun, bu herkes için oldukça önemli bir güvenlik tedbiridir. Kapınızı açmadan önce kapıda kimin olduğunu görmek her zaman iyi bir fikirdir ve arazinizde birinin olduğundan şüphelendiğiniz takdirde, bu şüpheyi doğrulamaya veya gidermeye yardımcı olabilir.
- Bir hırsızlık meydana geldiğinde, güvenlik kamerası kullanımı, faillerin hüküm giymesine ve hatta çalınan eşya ve/veya eşyalarınızı geri almanıza yardımcı olacak değerli kanıtlar sağlayabilir. Bu hem ev, hem de iş yeri soygunları için geçerlidir. Ayrıca güvenlik kamerası ile izlenen bir ev veya işyeri, izlendiklerini bilen suçlular için daha az cazip hale geleceğinden, bu ev veya işyerine daha düşük maliyetli sirta uygulanabilir. Tam poliçe ilkeleri için bulunduğunuz bölgedeki sirta acentesine başvurunuz.
- Güvenlik kameraları, anne ve babaların, bebek bakıcılarını gözlemelerine yardımcı olabilir. Çocuğunuzu evde bırakıp, onları bakıcılara emanet ettiğinizde, evde çocuklarınızın başında olmadığınız anlarda çocuğunuza iyi bakıldığını bilmenin verdiği ekstra gönüllü rahatlığından asla zarar gelmez.
- Güvenlik kameraları işyerinde kullanıldıkları takdirde, iş veren ve mağaza sahiplerinin, çalışanlarını gözlemelerine yardımcı olabilir. Çalışanların hareketlerinin izlenmesi, olası bir çalışan hırsızlığı, müşteri şikayetleri ve video oynatımının yararlı olabileceği diğer hususlar başta olmak üzere çok çeşitli durumlarda yardımcı olabilir. Fideltus Advanced Technologies, entegratörler ve OEM’leri kolaylıkla birleştirebilen ve etkili çözümlere programlayabilen, aktif video gözetimine adanmış çok çeşitli açık ürün ve sistemler sunmaktadır.
Ürün yelpazemiz, güvenlik uygulamalarına adanmış bir dizi yenilikçi ürün içermektedir. Ethernet/ Internet yoluyla ağa bağlanan bu
dağıtılmış ve akıllı cihazlar, video gözetim uygulamalarını otomatik güvenlik sistemlerine dönüştürür.
Güvenlik ürünlerinden her biri, belirli bir durum veya olaya ilişkin video, görüntü, veri ve bilgileri bağımsız olarak alabilir, analiz edebilir, saklayabilir ve iletebilir.
Adanmış olan işleme yazılımı, ekipmana, önceden belirlenmiş bir olay meydana geldiği takdirde, önceden tanımlanmış stratejilere göre hareket etmesini sağlayan karar verme kabiliyetlerini kazandırmaktadır.
Yüksek çözünürlüklü dijital görüntünün yerel alınması ve depolanması, yanlış alarmları azaltan ve adli soruşturmalar için yüksek kalitede görüntüler sağlayan doğru işleme olanak tanımaktadır.
Ethernet/Internet ağları veya GSM/GPRS cep telefonu bağlantıları, gerçek zamanlı izleme ve uzaktan kontrole olanak tanımaktadır.
Cihaz içi görüntü sıkıştırma alritmaları
Gelişmiş bant genişliği yönetimi
Güvenlik İp Kameranın Faydaları
1. Basitçe hub veya ethernet kartınıza paralel kablo ile yahut Wi-Fi teknolojisi ile kablosuz olarak bağlanabilir.
2. Network üzerindeki herhangi bir bilgisayardan rahatlıkla görüntü alınabilir.
3. Bilgisayar veya DVR kayıt cihazına yatırım maliyeti gerektirmez.
4. Birden fazla kamera için gerçek ve eş zamanlı kayıt/izleme olanağı sağlar.
5. Serverınız yada bilgisayar sisteminiz üzerinde performans düşürmez.
Güvenlik İp Kamera Nasıl Kurulur?
Güvenlik IP Kameralar isminden de anlaşıldığı gibi Internet Protocol Kamera anlamında açılıma sahiptir. Bu açılım Güvenlik IP Kameraların bünyesinde bir Web Server bulundurmasını gerektirir. Cihazlar mevcut network'te sabit veya otomatik olarak atanacak bir IP numarasına ihtiyaç duymaktadırlar. IP atamasını yapmak ise kameralarımızın çalışması için olması gereken tek işlemdir.
Kamera Sistemleri
Güvenlik Kameraları sistemleri, renkli ve siyah beyaz standart ve dome kameraları, çeşitli ebatlarda monitörler, quad, switcher ve multiplexer birimleri ile standart ve zaman atlamalı video kaydedicilerden oluşur.
Renkli kameralar işletmenizi normal gözle izler gibi izlemenizi ve gelişmiş bir güvenlik için daha iyi tanımlama ve teşhis yapmanızı sağlar. Renkli sistemler ekonomik olmaktan uzak olduğundan, ekonominin daha ön planda olduğu orta ve küçük ölçekli işletmeler için siyah beyaz sistemler çözüm olmaktadır.
Güvenliği sağlanacak olan mekanlara kamera seçimi tamamlandıktan sonra görüntüsü alınanacak mekanlar için lens ve aksesuar seçimi yapılır.
Lensler görüntü mesafesinin ve açısının doğru seçimi ile net görüntüler alınmasını sağlar. Bununla birlikte dahili ya da harici kullanımda doğru montaj ve kameraları dış etkilerdenkorumak için montaj ayakları ve muhafaza seçimleri yapılır.
Görüntü seçimi ve monitöre aktarımı için quad, switcher ya da multipexer kullanılır. Quadlar monitörü ekranını dörde bölerek aynı anda dört kamera görüntüsünü eş zamanlı olarak ekrana taşır. Quadların daha gelişmiş şekli multiplexer birimidir. Bu birimler görüntüleri dörderli olarak gösterebildiği gibi görüntülerin sıralı bir şekilde manuel ya da otomatik olarakgösterilmesini sağlar.
Multiplexerlar fazla sayıdaki kamera görüntülerinin standart yada zaman atlamalı video kaydedicilerde kayıt altına almak ve istenilen sayıda ve kombinasyondaki görüntülerin ekrana manuel ya da otomatik olarak aktarılmasında kullanılır.
Kameralar
Güvenlik Kameraları kullanım amacı çeşitli nedenlerle görülmesi istenilen bir bölgenin görüntüsünü video sinyaline çevrilerek direk veya endirekt olarak monitöre aktarmaktır.
Kamera Türleri
Kameralar besleme gerilimi bakımından 220V. Veya 12/24V olarak ayrılırlar. Renkli veya SİYAH-BEYAZ modelleri vardır. Hareketli/sabit – Board/Metal kasa türleri isteğe bağlı kullanılabilir. Hareketli kameralara speed Dome kamera denilir. Ayrıca sabit mini domekamerası çeşitleri de vardır. Pan veya pan-tilt motor kullanılarak sabit kameraya hareketverilebilir. Her iki ürünün dahili ve harici ortamlarda kullanılan modelleri vardır. Eğer uyumlu ise Multiplexer gibi cihazlarla kontrol etmek mümkündür.
Lensler
Lens denilince akla göz gelebilir. Güvenlik Kamerası ile görmek istediğimiz bölgenin açısına, dahili/harici ortama, montaj yapılacak yere ve müşteri isteğine göre değişebilir. LENSLE YAPILACAK GÖRÜNTÜ AYARLARI (Eğer kullanılan lenste ilgili özellikler varsa)
Lens Özellikleri
Odak uzaklığı = zoom (2,8mm-12mm arası genel kullanılan)
Netlik ayarı = focus (Netlik ayarının gece yapılması gereklidir )
Işık hassasiyeti = iris
Lens Türleri
- Sabit Lensler
- Manüel Lensler
- Varifocal Lensler
- Oto iris lensler
- Motorlu zoom lensler
- Karanlık da duyarlı lensler(renkli kameraları için)
Switcher
Kelime anlamı olarak seçici/değiştirici denilebilir. Birden fazla kamerayı manüel veyaotomatik olarak ekranda görmemizi sağlar. Renk ayırımı yoktur. Sesli modelleri de vardır. Ancak kameralardan gelen ses kalitesine bağlı olarak (özellikle sesin yoğun olduğu bölgelerde) sesli model switcher ses bakımından istenileni verememektedir. Kapalı Devregüvenlik kameraları ve sisteminde sesleri bir arada toplayan tek ekipmandır.
Türleri
Güvenlik Kameraları giriş bakımından 4-6-8-12 li olabilir, her kamera girişi için 3 kademeli anahtar bulunur.
Switcher ile kameralar görüntüleri ayarlanabilen zamanda (sn. cinsinden) Squence yaptırılabilir.
Quad
Kelime anlamı olarak aynı ekranda 4 kamerayı seyretmek denilebilir. Aynı anda 4 kamerayı veya 4+4 şeklinde bir monitörden seyredebiliriz. Video kayıt cihazı bağlanarak kayıt yapılabilir ancak, kayıt ne şekilde alınmışsa gösterim de aynı olacaktır. Ancak kaydedici çıkışı Quad görüntülü ise kullanımdan bağımsız Quad kaydı yapılabilir, ama playback olarak görüntüye müdahale şansı yoktur.
Müşteri tarafından aksi yönde bir istek yoksa Quad’ lı SİYAH-BEYAZ sistemlerde 17”, RENKLİ sistemlerde 21” MONİTÖR-daha iyi görüntü alınır tavsiye edilmelidir.
Monitör
Çeşitli ekipmanlardan gelen video ( ve/veya ses ) sinyalini ekran üzerinde görmemizi sağlar.
Türleri
Siyah-beyaz ve renkli olabilir, ekran büyüklükleri değişebilir. ( 9 /12 / 14 / 17 / 21 / 25 inch olabilir )
Kayıt cihazı
Kelime anlamı olarak zaman atlamalı kayıt cihazı denilebilir. Özellikle güvenlik kameraları tercih sebebidir. 3-12-24-48-72-120-168-240-360-480-600-720-960 saat aralıklı kayıt kullanılan modele yapılabilir. Kullanılan markaya göre farklı saat uygulamaları olabilir.
Multiplexer
Aynı anda 16 kamerayı seyretmek ve/veya kaydetmek istendiğinde kullanılır. Yapı itibari ile ses sistemi yoktur. Kayıtla ilgili olan simplex, duplex ve triplex özellikli olabilirler.
Türleri
Renkli veya siyah-beyaz türleri vardır. Model farklılıklarına göre değişik özellikler bulunabilir.
Güvenlik sistemleri ve güvenlik kameraları ve telsiz kamerası insanın hayatını koruyan en önemli teknolojidir.
MİCROSOFT LİSANSLAMA TÜRLERİ
OEM Lisanslama;
OEM (original equipment manufacturer)
OEM lisans Bilgisayar ile beraber gelen tek başına satılamayan bir lisans türüdür. Bu lisan birlikte alındığı Bilgisayar’a ait olup başka Bilgisayar da kullanılamaz, devredilemez. Mevcut lisanstan farklı sürüm program kullanılamaz (Windows XP OEM Lisansı olan Bilgisayar’da Windows 2000 kullanılamaz). İçeriğinde Lisans etiketi ve kurulum CD/DVD bulunur, alış faturası ile geçerlidir.
OPEN (OLP) Lisanslama
Open Lisanslama programı; en az 5 lisans ihtiyacı olan firmalara Microsoft yazılımları üzerinde tasarruf olanakları sunan kolay ve esnek bir programdır. İlk siparişte elde edilen fiyat seviyeleri, 2 yıllık Open otorizasyon numarası kapsamı boyunca geçerli olmaktadır.
Open Lisanslama ile;
- Kutu ürünlere göre daha avantajlı fiyatlardan faydalanırsınız
- Open lisanslama kapsamında satın alacağınız Yazılım Güvencesi Lisansı ile Microsoft’un o yazılımına ilişkin çıkacak en son versiyonunu open otorizasyon numaranız kapsamında (2 yıl) kullanma hakkına sahip oluyorsunuz
- eOpen ile lisans yönetimi daha kolay hale gelir.
Open Lisanslama Programlarından Firmanıza En Uygun Olanını Seçin
İki şekilde bu programdan yararlanabilirsiniz:
- Open Business – en az 5 lisans alımıyla bu programdan yararlanabilirsiniz. Bu 5 lisansı herhangi bir ürün havuzundan ya da bunların kombinasyonundan sağlayabilirsiniz. Open Business büyük miktarlarda peşin toplu alım yapmaksızın tasarruf edebilme yöntemleri arayan şirketler için oldukça caziptir.
- Open Volume – eğer ürün havuzlarından yüklü alımlar yapıyorsanız daha avantajlı fiyatlardan bu program kapsamında yararlanabilirsiniz.
Bu lisansta kurulum CD/DVD gelmez ayrıca sipariş edilmelidir, devredilemez, satılamaz ama lisans sayısını aşmamak kaydıyla istediğiniz Bilgisayara yükleyebilirsiniz.
KUTU (FPP) Lisanslama
Bu lisanslama türünün diğerlerinden farkı kutu ile satılması ve devredilebilir olması. İçeriğinde Kutu içinde kurulum CD/DVD ve kutu üzerinde Lisans etiketi bulunur. İstenilen Bilgisayara kurulabilir ve başkasına satılabilir. Fiyat olarak diğerlerinden daha pahalıdır